top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri 📷


Şarap ve Fotoğraf Üzerine

1826 yılından bu yana Yunanca "ışıkla yazmak" anlamına gelen fotoğraf ile yaşıyoruz. Işıkla yazmadığımız günümüz nerede ise yok gibi. Bu hafta ışıkla yazılmış, şarap fotoğraflarından bir seçki hazırladık size.

Şarap fotoğraf yarışmalarının en prestijli olanı şüphesiz ki Errazuriz Şarap Fotoğraf yarışmasıdır. Her yıl Şilili bir şarap üreticisi olan Errazuriz Wine tarafından organize ediliyor. Sektöre, sanatsal bir katkı sağlayan bu saygın yarışma üç kategoride yapılıyor. Ürünler, İnsanlar ve Yerler. 2018 yılında, 60 ülkeden 8.000'den fazla fotoğraf yarıştı.

2018 Yılı Birincileri;

Kategori: Ürünler

Fotoğrafçı: Victor Pugatschew

Spinning Chardonnay

Victor Pugatschew Spinning Chardonnay

Kategori: İnsanlar

Fotoğrafçı: Thierry Gaudillère.

Worker at Maison Champy

Thierry Gaudillère. Worker at Maison Champy

Kategori: Yerler

Fotoğrafçı: George Rose.

Vineyard Flooding

George Rose. Vineyard Flooding

Brezilyalı fotoğrafçı Marcos Alberti’nin, “Şarabı Projesi” adı altında gerçekleştirdiği projede eğlenceli fotoğraflar ortaya çıktı. Şarap Projesinin teması şöyle, şarap içmeden önce bir portre fotoğrafı çekilecek ve sonrasında 3 kadeh şarap içilecek, her kadeh şaraptan sonra bir portre daha çekilecek.

Ayıkken, birinci, ikinci ve üçüncü kadehteki hallerimiz.

İşte fotoğraflar

Marcos Alberti - Wine project - Şarabı Projesi

Marcos Alberti - Wine project - Şarabı Projesi

Marcos Alberti - Wine project - Şarabı Projesi

“Görünmez Adam” olarak bilinen Çinli performans sanatçısı Liu Bolin, Fransa’nın Reims bölgesindeki, şampanya üreticisi Champagne House Ruinart'ta eşsiz bir görünmezlik performansı gerçekleştirdi. 10 gün süren çalışmada ortaya bu fotoğraflar çıktı.

Liu Bolin - Champagne House Ruinart

Liu Bolin - Champagne House Ruinart

Liu Bolin - Champagne House Ruinart

Liu Bolin - Champagne House Ruinart

Liu Bolin - Champagne House Ruinart

Fotoğrafa kadim saygımızdan bol fotoğraflı bir bölüm çıktı ortaya. Son olarak, yeme - içme fotoğrafları ile ilgili tüm fotoğraf severleri, Pink Lady Food Photographer 2019 yarışmasını takip etmelerini tavsiye ederiz. Yarışmanın, 17 yaş altı için gençler, 17 yaş üzeri için yetişkinler kategorisinde, profesyonel, amatör her yarışmacıya açık olduğunu da belirtmeliyiz.

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page