top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri


Dünyanın Şarap İhracat Fiyat Ortalaması 1,75 Euro

2017 Yılında Dünyanın Şarap İhracat Fiyat Ortalaması 1,75 Euro

OIV* (International Organisation of Vine and Wine) verilerine göre 2017 yılında dünyada 75 cl şarap ihracat ortalama birim fiyatı 1,75 Euro olarak gerçekleşmiş görünüyor.

Ülkelerine göre ihracat ortalama birim fiyatları aşağıda belirtildiği gibidir.

• İspanyol Şarapları: 0,95 Euro

• İtalyan Şarapları: 2.06 Euro

• Avustralya Şarapları: 1,61 Euro

• Şili Şarapları: 1,34 Euro

• Güney Afrika Şarapları: 0,98 Euro

• Alman Şarapları: 1,82 Euro

• Portekiz Şarapları: 1,88 Euro

• Arjantin Şarapları: 2.03 Euro

• Amerikan Şarapları: 2,85 Euro

• Fransız Şarapları: 4,35 Euro

• Yeni Zelanda Şarapları: 3,16 Euro

Türkiye’nin şarap ihracat ortalama birim fiyatı ise yıllara göre değişiklik gösterse de 2,50 ile 2,90 Euro arasında değişmektedir.

*OIV: Uluslararası Bağcılık ve Şarap Örgütü (Fransızca: Organizasyon Internationale de la vigne et du vin; OIV): Bağcılık ve şarap yapımının teknik ve bilimsel tüm yönlerini ele alan uluslararası bir kuruluştur. OIV, kapsam alanı, sadece şarap ve şaraplık üzüm değildir. Aynı zamanda sofralık üzüm ve kuru üzüm üretimi olmak üzere tüm amaçlar için üretilen üzümleri kapsamaktadır.

OIV'nin faaliyetlerinden birisi de kendi alanına yönelik küresel istatistikler yayınlamaktır.

OIV, Paris merkezlidir ve 2013 yılı itibariyle 45 üye ülkeye sahiptir.

2018 Yazının Kokteyl Trendi; Havuç Kokteylleri 🥕

Havuç, çok çeşitli lezzetlerle eşleşecek çok yönlü bir sebzedir. Havuç, yemeklerde, salatalarda, tatlılarda, meyve sularında, bebek mamasında vb. birçok alanda kullanılıyor. Son zamanlarda, bazı barmenler havuç suyu ve havuç yaprakları ile hazırlanan kokteyller yapıyorlar. Havuçlu kokteyller 2018 yazının trendleri arasında yerini almış görünüyor.

Sebze içeren kokteyller giderek daha fazla ilgi görüyor. Havuçlar zaten tanıdık bir tat olduğundan, kokteyl severlerin, sebze kokteyllerini denemeye başlaması için kolay bir giriş noktası.

3 Farklı Havuçlu Kokteyl Tarifi

Havuç – Kakule ve Prosecco Kokteyli

Havuç – Kakule ve Prosecco Kokteyli

Gerekli Malzemeler

10 Adet taze kakule

1/4 Bardak şeker

1/2 Bardak havuç suyu

1/2 Bardak köpüklü beyaz şarap

1 Adet bebek havuç

Yapılışı

On adet taze kakuleyi bir kavanoza yerleştirerek kaşık sapı ile hafifçe ezin. Şekeri ekleyerek karıştırın. 1-2 dakika karışımı dinlendirin. Önceden soğutulmuş havuç suyunu ve köpüklü beyaz şarabı karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra kokteyl bardağına aktararak bebek havuç ve yaprağı ile servis edin.

Havuç – Tarçın – Zencefil ve Rom Kokteyli

Havuç – Tarçın – Zencefil ve Rom Kokteyli

Gerekli Malzemeler

3 cl Rom

9 cl Havuç suyu

3 cl Elma suyu

3 Dilim taze zencefil –Soyulmuş ve ince dilimlenmiş

1/2 Çay kaşığı tarçın

1 Dal taze nane

Yapılışı

Zencefilleri ve tarçını bir kavanoza (veya shaker) yerleştirin, bir kaşığın arkasıyla ezin ve karıştırın. 2-3 dakika karışımı bekletin. Bu karışıma rom, havuç suyu ve elma suyunu ekleyin. Zencefil ve tarçının sıvılara karışması için iyice çalkalayın. Bol buzlu bir kokteyl bardağına süzün ve bir bal taze nane ile servis edin.

Jessica Rabbit Kokteyli

Jessica Rabbit Kokteyli

Gerekli Malzemeler

4,5 cl Cin

4,5 cl Havuç suyu

3 cl Limon suyu

3 cl Zencefil ve lime limonlu Oleo Saccharum

0,5 cl Sarı Chartreuse ( Bir tür Fransız likörü. Bulamazsanız Limoncello kullanabilirsiniz)

0,5 cl Çekilmemiş Kimyon

Oleo Saccharum Yapımı:

Süreç basit. 2 lime limon kabuğunu soyun ve kabukları bir kaseye yerleştirin. 3-4 parça soyulmuş zencefili kaseye ekleyin ve üstüne bir kaç gram toz şeker serpin. Hafif bir şekilde karışımı tahta bir kaşık ile 6-7 kez ezin ve karıştırıp, birkaç saat bekletin. Birkaç saat sonra şeker, kabuk yağlarını ortaya çıkaracak ve kokteyle koyacağınız lezzetli şurubunuz hazır olacak.

Yapılışı

Tüm malzemeleri bir kavanoz yerleştirin ve on saniye çalkalayın ve ardından kokteyl bardağına süzerek aktarın. Bol buz, bir dilim lime limon ve bir dal havuç yaprağı ile servis edin.

Şarap web sitesi

2018 Yılının En İyi Şaraphane Web Siteleri

Bir şaraphane ve markaları için, profesyonel bir web sitesi son derece önemlidir. Eğer şarap tüketicileri içtikleri şaraplar için yüksek beklentilere sahiplerse, ziyaret etmeyi seçtikleri web siteleri için de yüksek beklentileri olduğunu bilmelisiniz.

En iyi web sitelerinin 3 ortak özelliği var.

1: Büyük ve yüksek kaliteli görseller

Tam ekran fotoğrafları, web sitesi ziyaretçileri üzerinde güçlü bir etkiye sahip. Son yıllarda ki, teknolojiler çok yüksek çözünürlükteki görselleri, sorunsuz bir şekilde web sitesine yüklemeyi artık mümkün kılıyor.

2: Videolar

Videolar, şaraphanenizin hikayesini anlatmanıza izin veren en önemli araçlardır. Videolar, pek çok kişinin okuma eğiliminde olmaması nedeniyle, aktarmak istediğiniz bilgilere ulaşımı hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor.

İki konu önemli; videoların siteye yüklenme aşamasında düzgün şekilde sıkıştırıldığından ve çok uzun olmadığından emin olun. İdeal video uzunluk süresi 2 dakika 54 saniye olarak belirlenmiş. Bu bize 3 dakikayı aşmamamız gerektiğini söylüyor.

3: Mobil dostu bir tasarım

Akıllı telefonlarda düzgün bir şekilde çalışan bir siteye sahip olmak, şart. Hatta artık en önemli şart. Kullanıcıların % 61’i mobil için uygun olan web sitelerini takip ediyor.

Bu kullanıcı oranları söz konusu olduğu sürece, mobil uyumlu tasarımların en iyi web siteleri için bir zorunluluk haline gelmesi şaşırtıcı değil.

Yukarıdaki özellikleri göz önünde bulundurarak, en başarılı şaraphane web sitesi örneklerini sizler ile paylaşıyoruz.

Not: Yazı, ülkemizdeki tanıtım yasakları ve web sitesi sınırlamalarından bağımsız olarak hazırlanmıştır.

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

243 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page