top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri 🔺


2018 Eylül Ayının En Yeni Ürünleri

Alkollü içecek sektörü sonbahara hazırlanıyor. İçecek sektöründe birkaç yeni trend var. Alkolsüz sağlık içeceklerinde bir artış var. Meyve, sebze, çimlenmiş tahıl sularından oluşan, değişik kök ve baharatlar ile aromalandırılan, mineral, probiyotik, protein vb. ile zenginleştirilen içecekler bunlar.

Pembeleşme trendi hızla her kategoride devam ediyor. Alkollü içki tarihinde hiçbir dönem bu kadar yoğun bir pembe içki denemesi yapılmadığı belirtiliyor. Her alkollü içki kategorisinden pembe içki var artık. Pembe şampanyalar, proseccolar, pembe cinler, pembe votkalar sektöre hızlı bir giriş yapmıştı. Şimdi de pembe biralar, pembe viskiler ve pembe tekilalar eklendi.

Diğer bir yeni trend, Ready to drink (RTD) olarak tanımlanan içime hazır alkollü içkiler. Bu ürünler raflarda yerini bulmakta zorlanan ürünlerken artık birçok ülkede kendilerine ait özel rafları, özel bölümleri var. İçime hazır alkollü içkiler artık bir kategori. Her türlü kokteyl, her türlü alkollü içki karışımları rafta hazır.

Sektör, kendi trendlerini oluştururken 2018 Eylül ayında piyasaya giren üç farklı yenilikçi ürünü derledik sizin için;

Copenhagen Sparkling Tea - Wine

Copenhagen Sparkling Tea - Wine

Beyaz şarap bazlı köpüklü çay, Danimarkalı ödüllü sommelier Jacob Kocemba tarafından geliştirilen yeni ve yenilikçi bir kategori. Biri alkolsüz olmak üzere üç farklı çeşit piyasaya sürülmüş durumda.

Alkolsüz Copenhagen Sparkling Tea, beyaz çay, darjeeling çayı başta olmak kaydıyla 13 çayın karışımından ve yasemin çiçeği ile aromalandırılarak elde ediliyor.

Diğer iki çeşidi düşük alkollü. Bu iki çeşidin bazı beyaz şarap. Beyaz şarap, beyaz çay, siyah çay ve hibiskus (ebegömeci) karışımından oluşan Copenhagen Sparkling Tea, % 4 alkol içeriyor.

Beyaz şarap, limon otu, 7 yeşil çay ve beyaz çayın karışımından oluşan çeşidin alkolü ise % 5

Çay ve şarap, bilindik bir ikili değil ancak sıcak şarap yapımında, çay kullanan kimi ülkeler ( eski Yugoslav ülkeleri, Nepal vb.) var. Aslında bu yeni ürün, tam bir kokteyl malzemesi olabilir.

Codigo 1530 -Tequila Rosa

Codigo 1530 -Tequila Rosa

Yukarıda belirttiğimiz gibi pembeleşme trendini takip eden bir tekila, Eylül ayında piyasaya girdi.

Codigo 1530 Tequila Rosa, pembe tonunu, cabernet sauvignon şaraplarının dinlendirildiği Fransız meşe fıçılarından alıyor. Codigo 1530 Tequila Rosa, Napa vadisindeki şarap üreticilerinden tedarik edilen cabernet Sauvignon meşe fıçılarda dinlendiriliyor. Meşe fıçı çeperindeki cabernet sauvignon tekila ile etkileşime girerek, tekilanın zarif bir pembe tona sahip olmasını sağlıyor.

Üretici, tadım notlarında cabernet sauvignonun, yumuşak çiçeksi tatlar ile tekilayı zenginleştirdiğini belirtiyor.

Codigo 1530 Tequila Rosa 1 ay meşe fıçıda,

Codigo 1530 Tequila Reposado 6 ay meşe fıçıda,

Codigo 1530 Tequila Anejo 18 ay meşe fıçıda,

Codigo 1530 Tequila Origen 6 yıl meşe fıçıda bekletiliyor.

Agaveden yapılan tekilanın, cabernet sauvignon ve meşe fıçı ile pembeye yaptığı yolculuk, yeni lezzetler yaratma çabasına hoş bir katkı olmuş.

Makar Mulberry Aged Gin

Makar Cin – Dut Ağacı Fıçılarda Dinlendirilmiş.

Makar cin, dut ağacından yapılan 50 litrelik özel fıçılarda 10 hafta dinlendiriliyor. Dut ağacından yapılan özel fıçılar cine, limon, kekik, vanilya ve biberli aromaları kazandırıyor. Ayrıca Makar cin markasının yıllardır kullandığı geleneksel cin formülüne ilave olarak bu markaya özel, yapım aşamasında biberiye, tarçın, melekotu ve karabiber kullanılıyor.

Tadım notlarında, gözde hafifçe soluk, burnunda biraz odunsu, ağızda inanılmaz derecede yumuşak bir cin olduğu belirtiliyor.

Dut ağacı fıçılarında bekletilmiş bu cin bol ödüllü aynı zamanda.

Altın madalya

The Gin Masters

Gümüş Madalya

International Wine & Spirits Competition-Uluslararası Şarap ve Alkollü İçkiler Yarışması

San Francisco World Spirits Competition-San Francisco Dünya Alkollü İçkiler Yarışması

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

169 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page