top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri


Wine Application  - Sarap Aplikasyonu

Android ve iOS Tabanlı 3 Yeni Şarap Uygulaması

Daha önce sizler için yedi şarap uygulaması yayınlamıştık. Bunları, hafızanızı tazelemek için Vivino, Wine Ring, Delectable, Wine Searcher, Cellar Tracker, Corkz, Hello Vino şeklinde sıralayabiliriz. Bu uygulamalara ilave olarak 3 yeni uygulama daha yayınlıyoruz.

Local Wine Events - Şarap Uygulaması

Local Wine Events

Şarap ve yemek ile ilgili konuları seviyorsanız, bulunduğunuz bölgedeki benzersiz etkinlikleri keşfetmek istiyorsanız Local Wine Events tam size göre.

Local Wine Events ile şunları yapabilirsiniz:

  • Yakınınızda yer alan şarap ve yeme – içme etkinliklerini kolayca bulabilirsiniz.

  • Lokasyon tabanlı yazılım sayesinde diğer şehirlerdeki etkinlikleri keşfedebilirsiniz.

  • Özel şarap ve yemek mekanlarını takip edebilirsiniz.

  • Özel bilet anlaşması teklifleriyle paradan tasarruf sağlayabilirsiniz.

  • Takviminize etkinlik ekleyebilirsiniz.

  • E-posta, kısa mesaj, Facebook ve Twitter aracılığıyla etkinlikleri kolayca paylaşabilirsiniz.

Android ve iOS uygulaması bulunuyor.

Plunk Şarap Uygulaması

Plonk

Sevdiğin Şarapları Bulmak İçin

Şarap dünyasında her açıdan işinizi kolaylaştırmak ve bilgi sahibi olmanız için yola çıkmış Plonk.

Plonk ile şunları yapabilirsiniz:

  • İçmek isteyeceğiniz şarabın üzümlerini bulabilirsiniz.

  • ‘Şarap Anları’ galerinizi oluşturarak – şarap fotoğraflarınızı yükleyebilir ve içtiklerinizi etiketleyebilirsiniz.

  • Şarap anlarınızı arkadaşlarınızla Twitter veya Facebook'ta paylaşabilirsiniz.

  • Diğer şarap severlerin fotoğraflarını keşfedebilir - benzer yemek lezzetleri seven diğer insanların hangi şarapları tercih ettiğini görebilirsiniz.

  • Üzümün özelliklerini, şarabın stilini, şarap bölgelerinin özelliklerini ve yemek uyumlarını öğrenebilirsiniz.

  • Her üzümün söylenişini dinleyebilirsiniz.

Android ve iOS uygulaması bulunuyor.

Tipple Şarap Uyulaması

Tipple

Herkes İçin Şarap Tadımı.

Tipple, şarap hakkında bilgi edinmenin yenilikçi bir yolu gibi görünüyor. Şarap tadımı sürecinde size rehberlik ediyor. Şarap dünyasının keşfi için keyifli bir uygulama

Tipple ile şunları yapabilirsiniz:

  • Bir şarabın özelliklerini nasıl değerlendireceğiniz konusunda sizlere yol gösteriyor.

  • Şarabın profesyonel standartlarda nasıl tadılacağını öğrenebilirsiniz.

  • Şarap anılarınızı görsel veya video olarak etkileşimli bir "TimeWine"da paylaşabilirsiniz.

  • Sevdiğiniz şarapların, kaydırılabilir görsel geçmişine sahip olabilirsiniz.

  • Tadıma notlarınızı bir şarap kartı ile paylaşabilirsiniz.

  • Önceki tatma notlarınız arasından arama yapabilirsiniz.

  • Şarap tadım takvimi oluşturabilirsiniz.

  • Etkinlik hatırlatıcı ile tadımlarınızı kaçırmazsınız.

Sadece iOS uygulaması bulunuyor.

Zencefil Birası - Ginger Beer

Evde Yapabileceğiniz Fermente İçecekler: Zencefil Birası

Zencefil birası alkolsüz (düşük alkollü daha doğru bir ifade olur) evde yapabileceğiniz fermente bir içecek. Ferahlatıcı tadıyla zencefil, dünyanın en eski baharatlarındandır. M.Ö. 500'lü yıllarda bile, Çin ve Hindistan’da bu yerli bitkiden, ilaç, yiyecek ve lezzet artırıcı olarak yararlanılmıştır. Batı dünyası ise çoğu zaman, zencefili içeceklerini aromalandırmak için kullanıyordu.

Zencefil birası yapmak için öncelikle zencefilli bir doğal maya yapmanız gerekiyor. Araştırmamızı yaparken ticari maya ile yapılan yöntemler de gözümüze çarptı ancak 3 dakika bilgileri olarak biz, kendi doğal mayanızı yapmanızı tavsiye ederiz.

Doğal Zencefil Mayası Yapılışı

Bir kavanozun içine bir çorba kaşığı kadar zencefili rendeleyin, bir çorba kaşığı şeker ve bir bardak temiz su ekleyerek karıştırın. Kavanozun ağzını hava alacak bir bez ile kapatılarak, lastik geçirin. Oda sıcaklığında ve ışıksız bir ortamda 5 gün bekletin. Bu süreçte her gün kavanozunuza bir tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil, bir tatlı kaşığı şeker ekleyerek karıştırın ve mayanızı besleyin. Her beslemeden sonra tekrar ağızını bez ile kapatın. Beşinci günün sonunda baloncuklar çıkaran doğal fermente zencefil mayanız hazır olacaktır.

Zencefilli Bira Tarifi

Gerekli Malzemeler

1 litre su (şebeke suyu kullanmayınız)

4-5 cm zencefil ( 150 gr ) yıkanmış ancak kabuğu soyulmamış ve rendelenmiş

150 gr şeker (kahverengi veya beyaz)

1 adet limon suyu

1/2 rendelenmiş limon kabuğunu

Yaptığınız doğal zencefil mayası

Yapılışı

1 litre temiz suyu çelik tencerede kaynamaya bırakın. Bu aşamada şekeri, rendelenmiş zencefili, 1/2 rendelenmiş limon kabuğunu tencereye ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra altını kapatın. Tencere içindeki karışımı, kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. Karışım 25-30 °C olunca doğal zencefil mayasını ve bir limon suyunu ekleyerek karıştırın. Bir süzme bezi yardımı ile karışımı süzerek posalarından ayırın. Karışımı sterilize edilmiş şişelere iki parmak boş kalacak şekilde aktarın. Bir veya iki gün gazını alarak oda sıcaklığında bekletin. Şişe kapağını yarımdan az açarak oluşan gazın dışarı çıkmasını sağladıktan sonra tekrar kapatarak buzdolabında saklayın ve bir hafta içinde tüketin.

Özel Not: Genellikle karbondioksit oluşumu nedeniyle pet şişe tavsiye edilmektedir ancak cam şişe kullananlar gaz oluşumunu engellemek için buzdolabında saklamalı veya şişelerde biriken karbondioksit gazını iki günde bir dışarı çıkartmalıdır. Gazlı içeceklerin yavaş bir şekilde açarak gazını çıkarma işlemi “burp etmek” benzeri bir işlem uygulamak gerekmektedir.

Magnum Şarap Şişesi

Magnum Şarap Pazarı Büyüyor - Daha Büyük - Daha İyi

İngiltere’de bir şarap perakende zinciri olan Majestic’in satın alma müdürü Richard Weaver, Magnum şarap şişelerinin satışında % 378’lik bir artış gördüğünü belirtiyor. Weaver, 1.5 litrelik magnum şişelerin kalabalık kutlamalarda ve partilerde oldukça popüler olduğunun da altını çiziyor.

Magnum olarak şişelenmiş şaraplar, en uygun içme yaşlarına ulaşmak için daha uzun zamana ihtiyaç duyuyor. Bu da şarabın yoğunluğuna, gövdesine ve lezzetine olumu bir katkı yapıyor. Sonuç olarak, daha kaliteli şaraplar için magnum şişeler bize bir seçenek sunuyor. 2018 yılı boyunca da artışın süreceği belirtiliyor.

Majestic Retail kimdir?

Majestic Retail, İngiltere’de 210’un üzerinde mağazası bulunan bir şarap perakende zinciri. Majestic Retail, 1000'den fazla eğitimli şarap uzmanıyla, müşterilerinin doğru şarabı seçmelerine yardımcı oluyor.

Bu büyüme dünya magnum şarap pazarında gerçekleşirken Türkiye’de benzer bir magnum şarap büyümesinden söz edemeyiz ancak artan bir eğilim olduğunu söyleyebiliriz. Bu çerçevede ülkemizde magnum şarap şişesi kullanan ve kimi markalarını bu şekilde pazarlayan yerli şarap üreticileri de şöyle sıralayabiliriz.

Büyülübağ

Chamlıja

Corvus

Kavaklıdere

Kayra

Prodom

Sevilen

Suvla

Urla

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

56 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page