top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri ♻️


Dünyanın İlk Yassı Şarap Şişesi

Garçon Wines- Yassı şarap şişesi

Garçon Şarapları yassı şarap şişesi üreterek Eylül ayının gündemine oturmuş gibi görünüyor. Garçon Şarapları bu yassı şişeyi üç kelimeyle özetliyor; rahatlık + çevre dostu + zarafet. Yassı şarap şişeleri hem şık hem de sağlam ve ince bir forma sahip. Geleneksel cam şişelere göre biraz daha uzun boylu.

Yassı Şarap Şişesi - Flat Wine Bottle

Yassı şişe için % 100 geri dönüştürülmüş PET kullanılmış. Standart olarak doğal zeytin yeşili ve açık pembe renkte üretilen şişenin ağırlığı 63 gram civarında. Standart şarap şişesinden % 87 daha hafif. Şişeler ışık geçirmez bir özelliğe sahip. İçecekleri içinde tutmak için % 100 güvenli olduğu belirtilirken, tat üzerinde hiçbir etkisinin olmadığının altı çiziliyor.

Darbelere karşı dayanıklı olması, hafif ve yassı olası özelliği ile birleşince nakliyede çok güçlü bir maliyet avantajı sağlıyor. Teslimat aşamalarında kırılma oranının sıfıra indirmesi de diğer bir avantajı. Hatta posta kutularına bile sığıyor. 🙄

Karbondioksit emisyonunu azalttığı için yassı şişenin çevre dostu özelliği öne çıkarılmak isteniyor.

Garçon Şarapları CEO ve kurucusu Santiago Navarro yassı şarap şişesi yolculuğunu şöyle anlatıyor; Şişelerimizde kullandığımız malzemelerin en güvenli, sağlam ve çevre dostu olmasını sağlamak için çok çalıştık. Garcon letterbox şarap şişeleri % 100 geri dönüştürülmüş PET'den üretildi. Coca-Cola gibi büyük içecek markalarının 2020 yılı hedefleri, PET ürünlerinin % 50’sini geri dönüşümden elde etmektir ancak biz çok daha iddialıyız. Biz başlangıçtan beri % 100 geri dönüştürülmüş PET kullanıyoruz. Çok farklıyız, her bir şişe % 100 geri dönüştürülmüş PET'ten geliyor ve daha sonra % 100 geri dönüştürülebilir, bu yüzden plastik vidalı kapak kullanıyoruz.

Yassı şişe tüm özellikleri ile yeni ve yenilikçi bir tasarım. Bu nedenle 2018 Ambalaj İnovasyon Ödülleri kapsamında “Diamond Finalist” kazananı olmuş durumda.

WOBO Flat Beer Bottle

Yassı şişenin bira sektöründe geçmişte gündeme geldiğini de belirtmeliyiz. Bira sektöründeki bu yassı şişenin adı WOBO, üreticisi Heineken biraları.

Hollanda Mimarlar Araştırma Vakfı direktörü mimar John Habraken, kullanımdan sonra yapı taşı (tuğla) olarak kullanılabilen bir şişe tasarımı üzerinde çalışıyor ve ortaya WOBO çıkıyor ve projesine Heineken ile birlikte devam ediyor.

WOBO, kabartmalı ve içbükey bir tabana oturmuş, düz kenarlı bir şişe. Heineken firması için, bu şişelerden (hem 35 cl hem 50 cl) toplam 100.000 adet üretildi. Bu tasarım dünya çapında patentlendi.

WOBO Yassı Bira Şişesi

Yapıcı, yenilikçi ve iyi niyetli bir proje olarak WOBO şişesi özellikle Heineken'in pazarlama bölümünde dirençle karşılaştı. Heineken’nin markasal görünümünün zarar göreceği ve şişenin yanlış kullanımı nedeniyle şirkete davalar açılabileceği endişeleri gündeme geldi. Bu gerekçelerle projeden vazgeçildi. Ancak yine de, Heineken'in kendi bahçesinde WOBO şişelerinden inşa edilmiş bir bahçe ev hala yerli yerinde duruyor. WOBO şişe projesine saygı olarak.

Wobo Duvar

Alkollü içki ambalaj sektörü, yaratıcı, işlevsel, akılcı ve eğlenceli projeler üretmeye devam ediyor. Yeni ve yenilikçi tasarımlar, bir pazarlama değeri olarak ürünü farklılaştırmanın en önemli araçlarından birisi.

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

135 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page