top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri


Küresel Alkollü İçecek Ambalaj Pazarı

2018--2022 Küresel Alkollü İçecek Ambalaj Pazarı % 5,04 Büyüyecek

Küresel Alkollü İçecek Ambalaj Pazarının 2016 yılında ki büyüklüğü 27.11 milyar dolar. 2022 yılında tahmin edilen % 5,04'lük bir CAGR ( yıllara göre bileşik) büyüme oranı ile 36.41 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Alkollü içeceklerin ambalajlanması, alkolün marka tanıtımında büyük rol oynuyor. Dünyada alkollü içecek tüketiminin artması, Asya-Pasifik bölgesinin dominant bir pazar haline gelmesi ve geri dönüşüme daha fazla odaklanılması, küresel alkollü içecek ambalaj pazarının büyümesini tetikleyen üç temel faktör.

Sektör önceliklerini de aşağıdaki gibi belirlemiş.

  • Alkollü içecekleri daha uzun süre korumayı amaçlayan ambalajlar

  • Sürdürülebilir ve çevre dostu yeni ambalaj malzemeleri

  • Cam ambalaja alternatif yaratmak.

  • Daha ayırt edilebilir, daha estetik, plastik, alüminyum vb ambalajlar ile küçük üreticilere maliyet avantajı yaratmak.

Yeni ambalaj arayışları devam ederken, ABD Şarap Enstitüsü'ne göre, 2016 yılında ABD'de 4.745 milyar şarap şişesi üretilmiş. Çok sanki biraz 😲

Yeri arayışlara evet ama cam şişeye de devam diyor dünya…

Yaratıcı ve Yenilikçi 3 Farklı Şarap Şişesi

Şarap pazarının popülerliği yeni ambalaj formatları da beraberinde getiriliyor. Cam şişe hala baskın bir tercihi olmasına rağmen, alternatif ambalaj arayışı hız kesmeden devam ediyor.

Rosso Del Vigneto Nuovo

Rosso Del Vigneto Nuovo - Şarap kılıfı ambalajı, mantar olmayan özel tasarım yumuşak plastikten yapılmış şişesi, dikdörtgen şeklinde kalın karton kaplaması ile oldukça sıra dışı bir şarap ambalajı gibi görünüyor. Paket elinize alınca, sert, içi dolu bir şişe gibi görünse de, şarap servis edildikten sonra içi boşalmış esnek ve yumuşak bir şişe haline dönüşüyor.

Kılıf ambalaj, cam şişe gibi %100 çevre dostu ve geri dönüştürülebilir bir özelliğe sahip. Bu ambalaj, aynı zamanda rafta ki sergileme biçimi nedeniyle önemli bir görsel avantaj sağlıyor.

Sileni Nano

Sileni Nano şişesi, % 100 geri dönüştürülebilir, kırılmaz, hepsi bir arada bir şarap ambalajı. Çevir kapak, açma klipsi, kadehe dönüşen üst kaplama ve beş farklı boyut seçeneği ile türünün ilk örneği. İlk kullanıcı firma, Yeni Zelanda’dan Sileni Şaraphanesi

Sileni Nano tek kullanımlık bir şarap şişesi olarak, genellikle havuz ve ıslak zeminli alanlarda cam şişe ve cam kadehlere izin verilmeyen mekanlarda, şarabın alınmasına, satılmasına, servis edilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca, tek servisli, stadyumlar, festivaller, tiyatrolar, konser salonları, açık hava yaşam tarzını tercih edenler ve tema parkları gibi mekanlarda şarapla bira yarışmasına da olanak sağlıyor.

Sassie Bottle

Sassie Şarap Şişesi - Polietilen tereftalat şişeler, vidalı kapaklı ve cam şişeden yüzde elli daha hafif. İlk kullanan firma Toronto, Kanada’dan Sassie şaraphanesi.

Sassie şaraphanesi için özel tasarlanan şişeler gümüş renginde. Bu şişelerde şarabın kolayca taşınacağı, saklanacağı ve açıldıktan sonra en az bir hafta boyunca taze kalacağı iddia ediliyor.

Vidalı kapaklarla birlikte, cam olmayan ambalajlar, özellikle düşük fiyat aralıklarında ki, şarabın geleceği gibi görünüyor.

Fermente İçecekler: Sima

Evde Yapabileceğiniz Fermente İçecekler: Sima

Sima, ilkbaharın gelişini kutlamak için Finlandiya'da geleneksel olarak yapılan fermente bir içecektir. Fermente evlerde, kombucha, zencefil birası, yoğurt, kimchi, kefir yapılıyor. Sima da onlardan birisi. Evde yapılan fermente gıdaların her partisi farklıdır. Her parti kendine özeldir. Belki de fermente evlerin en büyük sürprizi de budur; Her defasında farklı olan bir lezzet yolculuğu.

Her parti farklı da olsa standardı yakalayabileceğiniz geleneksel Finlandiya usulü bir sima tarifi vereceğiz size.

Sima Tarifi

Gerekli Malzemeler

4 litre su ( temiz su )

250 gr kahverengi şeker

250 gr beyaz şeker

2 limon

1/8 çay kaşığı maya (sıradan fırıncı mayası, taze veya kuru)

15- 20 kuru üzüm

Yapılışı

2 litre suyu (musluk suyu önerilmez) elik bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılırken kahverengi ve beyaz şekeri ekleyin, karıştırın. Limonlardan birini kabuğu ile dilimleyerek karışıma ekleyin. Diğer limonun kabuklarını soyun ve kabukları karışıma eklenir. Kabuklar soyulurken beyaz kısımlarının kabukta kalmayacak şeklide soyulması gerekir. Kabukları soyulmuş limonun suyunu sıkarak karışıma ekleyin ve karıştırın. Kalan 2 litre temiz suyu önce, mayayı sonra ilave ederek tekrar karıştırın. Tencerenin kapağı kapatın ve 24 saat (veya en fazla 48 saate kadar) oda sıcaklığında bekletin.

Sonrasında karışımı sterilize edilmiş bir litrelik şişelere (veya kavanozlara) süzerek aktarın. 1 tatlı kaşığı şeker ve 5-6 adet kuru üzümü şişeye ekleyerek kapaklarını kapatın. Oda sıcaklığında, doğrudan ışık almayan bir yerde en az 2, en fazla 5 gün bekletin. Bizim tavsiyemiz 4 gün bekletmeniz yönündedir. Üzümler kabararak şişenin ağzına yükselince şişe kapağını yarımdan az açarak oluşan gazın çok az bir bölümünün dışarı çıkmasını sağladıktan sonra tekrar kapatarak buzdolabında saklayın ve bir hafta içinde tüketin.

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

195 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page