top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri 🍽️


Sıra Dışı 3 Restoran; Under, Grotta Palazzese ve Orion Span

Under-Norveç

Norveçli tasarım firması Snohetta, denize batık bir beton konteyner tasarımından ilk sualtı restoranını tasarlıyor. 600 metrekare bir alanı kapsayacak olan Avrupa'nın ilk sualtı restoranı aynı zamanda bir deniz araştırma merkezi de olacak.

Under-Norway, denize yarı gömülü yekpare bir yapı. Yapının su üzerinde kalan bölümü kayalıklara oturtulmuş. Yapının deniz altında kalan bölümü beş metre derinliğe kadar iniyor. Yapı, deniz ortamının bir parçası olarak tasarlanıyor. Yapıyı oluşturan kalın beton duvarlar, denizden gelen basınç ve şoka dayanacak şekilde inşa ediliyor. Restoranın sualtında kalan pencereleri, farklı mevsimlerde ve değişen hava koşullarında, denizde oluşan eşsiz manzaralarını vadediyor müşterilerine. Under-Norway, ucu kuzey Atlantik denizine açılan bir gözlem penceresi gibi. Restoran bölümünün denize bakan tabanına yerleştirilmiş olan bu dev pencere, 11 metre eninde ve 4 metre boyunda panoramik bir görüntü sunuyor.

Under-Norway içinde iki bölüm var. Restoran ve deniz araştırma merkezi. Restoran ekibi, deniz biyoçeşitliliğini yansıtmayı amaçlayan bir menü hazırlamaya başlamış bile. Restoran, 80-100 kişiye servis verecek şekilde planlanıyor. Deniz biyologlarından oluşan bir deniz araştırma grubu ise restoran ekibinin en büyük destekçisi. Bu biyologlar, balık ve deniz kabuklularının restoran yakınlarında yetişmesi için her türlü önlemi alıyor ve sürdürülebilir bir eko-sistem oluşturulmaya çalışıyor.

2017 yılında başlayan proje, 2019 yılında tamamlanacak. 2019 yılı için rezervasyon almaya başladıklarını da belirtmeliyiz.

Under-Norveç

Under-Norveç

Under-Norveç

Under-Norveç

Ristorante Grotta Palazzese- İtalya

İtalya’da bulunan Ristorante Grotta Palazzese, Puglia sahilindeki bir uçurumun içine oyulmuş doğal bir mağarada hizmet veriyor. Restoran Grotta Palazzese, büyük bir otel kompleksinin Adriyatik Denizi'ne bakan yüzünde yer alıyor.

Jean Louis Desprez tarafından 1783 tarihinde yapılan bir suluboya resimde kanıtlandığı gibi, 1700'den beri partiler ve ziyafetler için kullanılan seçkin ve teraslardan oluşan büyülü bir mekan. Grotta Palazzese restoranı ismini mağaradan ve bir zamanlar "Grotta di Palazzo" olarak da anılan bölgeden alıyor.

Grotta Palazzese, büyüleyici yerleri keşfetmeyi ve özgün mutfak tatlarını sevenler için kaçırılmayacak bir restoran. 150 kişi kapasiteli iki büyük mağaradan oluşan mekan menüsü, geleneksel Apuglian mutfağının tüm özelliklerini yansıtıyor. Yerli ve yabancı şaraplardan oluşan 300 prestijli şarabın menüde olduğunu da ayrıca belirtmeliyiz.

Ristorante Grotta Palazzese- İtalya

Ristorante Grotta Palazzese- İtalya

Ristorante Grotta Palazzese- İtalya

Ristorante Grotta Palazzese- İtalya

Orion Span

Houston merkezli uzay teknoloji kuruluşu Orion Span, 2021 yılında ilk lüks uzay otelini açmayı planladığını açıkladı. Uzay oteli olarak tasarlanan Aurora İstasyonu özel jet uçak kabinlerinin büyüklüğüne sahip. Uzay oteli başlangıçta, iki suit oda, eğitim ve eğlence amaçlı kullanılacak bir holodeck olarak 3 bölüm şeklinde tasarlanıyor. Orion Span uzay oteli, her 90 dakikada bir dünyanın yörüngesinde dönecek. Bu da uzay oteli konuklarının her gün 16 adet gün doğumu ve 16 adet gün batımına görülmesi anlamına geliyor.

Bu uzay otelinin sıra dışı birde restoranı olacak. Orion Span’un CEO'su Frank Bunger, standart dondurulmuş, kurutulmuş yiyeceklerden ziyade iyi bir yiyecek menüsü sunmak için önemli şeflerle ortak bir çalışma yürütüyor.

Frank Bunger, “Sıfır yer çekiminde yemek yapmak özel bir mücadele, ancak misafirlere mümkün olduğunca lüks bir tat vereceğiz, belki de şampanya ile birlikte” diyerek uzay restoranının ilk ipuçlarını veriyor.

Orion Span, gelecekte, istasyonun bölümlerini satışa çıkaracak. Böylece insanlar bu kapsülleri kiralayabilecek ve orada yaşayabilecekler. Projenin ileriye dönük temel varsayımı, bir apartman dairesi konsepti gibi olması.

Bu uzay otelinde kalıp, uzay restoranının menüsündeki yemekleri tatmak isteyenler üç aylık bir astronot sertifika programını tamamlamaları gerekiyor. Bu eşsiz uzay seyahatine katılmak isteyenler, 80,000 dolarlık iade edilebilir bir depozitoyla yerlerini rezerve edebilirler.

Otel 2021 yılında açılacak ve 2022 yılında ilk misafirlerini ağırlayacak.

Orion Span

Orion Span

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

54 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page