top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri ⚽ 2018 FİFA Dünya Kupasının Ardından


2018 Dünya Kupası Takımları İçin Tasarlanmış Köpüklü Şaraplar

“Toskana'nın kalbinde, yeniliği gelenekle birleştiren küçük bir aile şaraphanesi bulunuyor. Bu şaraphanenin adı “Saraceni”, sloganı “Geleneğin Geleceği” Prosecco (köpüklü şarap) ağırlıklı üretim yapan bir şaraphane. Dünyada, kutlama şarabı denilince akla gelen ilk firma olmak istiyor. Markasını bu şekilde pozisyonluyor. Bu amaç çerçevesinde, 2018 dünya kupası için 6 farklı köpüklü şarabını dünya kupasına katılan ülkelerin bayrakları ve simgeleri işe eşleştirerek ortaya 24 farklı kombinazyon çıkarmış.

Saraceni şaraphanesinin dünyaca ünlü fantastik ve yenilikçi 6 farklı köpüklü kutlama şarabını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Prosecco - Köpüklü Şarap

750mL Blumond – Mavi Köpüklü

750ml Volare Köpüklü - Pembe Greyfurt

750mL Mario Köpüklü Lemoncello

750mL Perle Köpüklü Merlot

750ml Splendia Fragolino*

750mL Prosecco DOC**

*Fragolino: İtalyanların İsabella üzümü ve genellikle çilek ile ürettikleri köpüklü kırmızı şarap

**DOC :Kontrol edilmiş yer ismi anlamında, Denominacion de Origin Controllata'nın kısaltmasıdır. İtalya'da ismi, üretildiği yeri, üzüm türü ve diğer özellikleri yasa ile belirlenen şaraplar için kullanılan resmi bir kategoridir.

Dünya kupasına katılan ülkeler için yapılan 3 eşleştirmeyi sizlerle paylaşıyorum.


Rusya - Dünya Kupası

Brezilya - Dünya Kupası


İngiltere - Dünya Kupası

Saraceni şaraphanesi, Dünya Kupası süresince internet üzerinden verilen siparişleri Avrupa’nın tüm ülkelerine ücretsiz gönderim yapma taahhütü veriyor. Dünya kupasının bitmesi üzerine firma bu taahhütünü Temmuz ayı sonuna kadar uzattığını açıkladı.

Final sloganları ise şöyle; 32 takım, 64 maç, milyonlarca taraftar, 1 Rüya. Bu rüyanın sahibi artık Fransa.

Budweiser “Light Up the FIFA World Cup”

2018 FIFA Dünya Kupası İçki Sponsoru; Budweiser

Futbolun içkisi nedir diye soracak olsak birçok insan düşünmeden bira diyecektir. Bira ve futbol ilişkisi çok eski tarihlere dayanıyor. Bu nedenledir ki 2018 dünya kupasının tek içki sponsoru var, oda bir Amerikan birası olan Budweiser.

Budweiser dünya kupası için “Light Up the FIFA World Cup” sloganıyla bir video yayınladı. Videoda, 1876'dan beri Budweiser'ın üretildiği Missouri'deki bira fabrikasının resmi birasından havalanan binlerce dronun, dünya kupası için özel tasarlanmış kırmızı şişeleri taşıdığı görülüyor. Budweiser, özel tasarım kırmızı şişeleri dünyanın dört bir yanındaki futbol izleyicilerine dronlar aracılığı ile teslim ediliyor.

Kimlik taraması yapabilen dronlar yaşı küçük birini tarayarak yaşının küçük olduğunu anlıyor ve bira şişesini teslim etmeyerek küçük yaştakilerin alkolden korunması mesajını da videoda vermiş oluyor.

2018 FIFA Dünya Kupası İçin Özel Tasarlanmış 75 cl Cam Kadeh

2018 FIFA Dünya Kupası İçin Özel Tasarlanmış 75 cl Cam Kadeh

Bu kadeh benzersiz bir tasarıma sahip. El ile kavrayabilmeniz için el anatomisine uygun tasarlanmış. Kurşunsuz ve yüksek mukavemetli kırılmaz camdan yapılmış. Üst kısmı şarap kadehine benzetilerek şarap severler, 750 cl ölçeği ile bira severler hedeflenmiş. Bunun yanı sıra diğer birçok içecek için de uygun.

11-13 dolar arası kargo ücreti olmadan sahip olabileceğiniz birçok yabancı site bulunuyor.

2018 yılından hoş bir anı olabilir, futbol severler için…

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page