top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri


Twitter ve Şarap - Twitter and Wine

Twitter’da En Çok Takip Edilen 3 Şarap Üreticisi Hesabı.

Dünya çapında sosyal medya analizleri yapan Socialbakers verilerine göre twitter’da en çok takipçisi olan şarap üreticisi hesapların üçü de Kaliforniya’dan. Evet, biraz şaşırtıcı ama öyle. Sırala şu şekilde;

Barefootwine (@BarefootWine)

Takipçiler: 83.100

Web sitesi: www.barefootwine.com

Kaliforniya’dan bir şarap üreticisi olan Barefootwine kendisi şöyle tanımlıyor; Yeni arkadaş edinmek isteyenlerin şarabı. Birlikte olduğumuzda hayatın daha eğlenceli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden misyonumuzu, eğlenceli, lezzetli ve ulaşılabilir olan şaraplarımızla, yeni insanlar tanımak isteyenlere ulaşmak olarak belirledik.

Çok dinamik ve genç bir tasarımları var. Tasarım, misyona uymuş diyebiliriz.

La Crema Winery (@LaCremaWines)

Takipçiler: 82.925

Web sitesi: www.lacrema.com

La Crema Winery’de, Kaliforniya’dan bir şarap üreticisi. Rus Nehri Vadisi'nin kalbinde yer alan muhteşem bir tesisleri var. Pinot Noir ve Chardonnay üzümlerinden şarap üretiyorlar. Her yıldan, her stilde. Başka üzümden şarap yapmıyorlar🙏

1900'lü yıllardan kalma restore edilerek şaraphaneye dönüştürülen tarihi bir ahırda yer alan Saralee’s şaraphanesi, şarap eğitimi ve mutfak araştırmaları için de kullanılıyor.

Kendall-Jackson (@KJWines)

Takipçiler: 75,138

Web sitesi: www.kj.com

Son olarak Kendall-Jackson’da Kaliforniya’dan ve 1982 yılında kurulmuş bir şaraphane. Üzüm bağları, yüksek rakımlı dağlar, yamaçlar ve tepeler üzerinde, Kaliforniya kıyılarının serin bölgelerinde yer alıyor. Kendall-Jackson bağcılığın yanı sıra bahçeleri ile de ünlü. Yedi ayrı bahçe alanı var. Bazı bahçeler ARGE, bazıları sadece peyzaj güzelliği, bazıları da mutfak ekibinin yarattığı yemek - şarap eşleşmelerine ilham veren meyve, sebze ve otlardan oluşuyor.

Şarap odaklı, en çok beğenilen kişisel twitter hesapları da kısaca sıralayalım.

  1. Jancis Robinson @jancisRobinson / Takipçiler: 268.000

  2. Sam Neill @TwoPaddocks / Takipçiler: 233.000 (Kategorisi karışık biraz, hem aktör, hem şarap üreticisi)

  3. Eric Asimov @EricAsimov / Takipçiler: 81.600

Kadınlar ve Şarap Tadımı

Kadınlar Şarap Tatma Konusunda Daha mı İyiler?

Şarap tadımı konusunda yapılan bir araştırmada, kadınların daha güçlü duygusal tepkilere sahip olmaları nedeniyle, damak olarak erkeklerden daha seçici oldukları belirtiliyor.

Bu çok çetin bir araştırma, hafif de kışkırtıcı.🙄🤭

Araştırma bize, kadınların erkeklerden daha iyi şarap tadımı yaptığını söylüyor.

Araştırmacılar, 208 gönüllü tadımcıdan, iki beyaz, bir rose ve üç kırmızı şaraptan oluşan altı şarabı, kör tadım yöntemi ile tatmalarını istemiş.

Araştırmayı yürüten Madrit Teknik Üniversitesi'nden Dr. Caroline Chaya şu sonuca vardıklarını belirtiyor: “Genel olarak erkekler, duyusal olarak kadınlardan daha yüksek puan verdiler. Fakat kadınlar, erkeklere oranla genel olarak daha düşük puan vermelerine rağmen, şaraplar arasında daha büyük farklılıklar olduğunu bildirdiler.”

“Bilimsel Gıda Kalitesi ve Tercihleri” adlı bir İspanyol dergisinde yayınlanan çalışma, yaşın, şarap tadımına olan duygusal etkilerini de incelemiş. Yaşlı yetişkinler, orta ve genç yetişkinlere göre duyusal açıdan şaraplara daha yüksek puan vermişler. Orta ve genç yetişkinler nispeten daha düşük ve şarabın ince ayrımlarını açığa çıkaracak puanlar vermişler.

Sonuç olarak kadınlar, erkeklere göre, orta ve genç yetişkinler, yaşlı yetişkinlere göre daha detaylı, şarapların duyusal farklılıklarını ve ayrımlarını daha açığa çıkaran puanlar vererek, şarapları katmansal olarak ayrıştırmış görünüyorlar.

Dünyanın En Pahalı 3 Şampanyası

2013 Taste of Diamonds

2013 Taste of Diamonds – 2.07 Milyon Dolar

Şampanya yapımcısının, şampanya ile ilgili verdiği bilgiler şöyle; çiçeksi, ferahlatıcı, hafif,zarif uzun bir bitişi olan Grand Cru Chardonnay, Pinot Noir ve Pinot Meunier üzümlerinin karışımıdan yapılmış bir şampanya. 2012 yılında “En İyi Tadım” ödülünü kazandı. Şişe ünlü tasarımcı Alexander Amosu tarafından tasarlandı. Şişenin üzeri, el yapımı beyaz altın ile işlenmiş. Elmas şeklindeki etiketin merkezinde, 19 karat derinliğinde kusursuz beyaz bir elmas bulunuyor. Bu Elmas 1,8 milyon dolar değerinde. Bu nedenle Taste of Diamonds'ı dünyanın en pahalı şampanyası yapan sadece içindeki şampanya değil. Bu şişenin kendisi başlı başına bir servet. Bu nedenle “elmasların tadı” sloganı ve markası ile konumlanmış.

2013 Armand de Brignac Rose 30-Litre Midas

2013 Armand de Brignac Rose 30 Litre Midas – 275.000 Dolar

Şampanya tadım notları ; taze çilek ve frenk üzümü aromaları hakim, ipeksi, tam gövdeli ve bitişi uzun bir şampanya. Şampanyanın üretiminde kullanılan üzümler, % 50 Pinot Noir,% 40 Pinot Meunier ve % 10 Chardonnay’dan oluşuyor. Şişe 30 litrelik yani 40 adet standart şişe ile eşdeğer. Şişenin aynı zamanda yaklaşık 100 kilo ağırlığında ve 1,23 cm boyunda olduğunu da belirtmeliyiz. Yapım aşamasında süreç tamamlanana kadar her bir şişe için sekiz kişi çalışıyor ve her şeyi el ile yapıyorlar. Şu ana kadar üretilmiş dünyanın en büyük Rose şampanya şişesi!

2011 Armand de Brignac 15 Litre

2011 Armand de Brignac 15 Litre – 90.000 Dolar

Şampanya tadım notları; canlı çiçek aromaları ve hafif meyvemsi karaktere sahip, tam gövdeli, bitişi uzun ve ipeksi bir şampanya. Kullanılan üzüm çeşitleri Pinot Noir, Pinot Meunier ve Chardonnay. Armand de Brignac 15-Liter, tamamen katı geleneksel el yapımı yöntemlere dayanan bir üretim sürecinden geçiyor. Bu sadece şampanya için değil, aynı zamanda şişenin yapımı için de geçerli. Özellikle 15 litrelik (Nebuchadnezzar) şişesi, şampanya cam ustaları tarafından tamamen el işi işçiliği ile altı ayda bitiriliyor. Şişenin ağırlığı 25 kg, boyu 79 cm.

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp üzerinden bilgi alabileceğiniz bir mikro blog. Takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, Whatsapp’tan “bende isterim” mesajı yolla

84 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page