top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞakir Akışık

3 Dakika Bilgileri


Astronotlar, Uzayda Şarap İçti Mi?

Uzayda hiç şarap içilmedi mi?

Astronotları, Uluslararası Uzay İstasyonlarına gönderen hükümet kurumları uzay kaşiflerinin alkollü içki tüketmelerini büyük ölçüde yasaklamış durumdalar.

Ama yakında, insanlar Mars'ı keşfetmek ve kolonileştirmek için uzay yolculuğuna çıkma şansına sahip olabilirler. Yıllar sürecek böyle bir tek yönlü yolculuğa çıkacak insanların alkol tüketimine izin verilmeli mi? Bu dünyanın değeri olan şarabı, genel olarak alkollü içki kültürünü kolonileşmek istediğimiz diğer gezegenlere taşımalı mıyız? Tartışma esasen burada odaklanıyor.

1972 yılında, NASA'nın Gıda ve Beslenme Şefi Dr. Malcolm Smith, uzay şarabı ve olası etkileri konusunda bir basın açıklaması yaparak konuyu kamu ortamına taşıdı. Kamuoyu tepkisi destekleyici olmaktan çok uzaktı ancak yine de 1985 yılında ABD Federal Havacılık İdaresi, yüksek irtifalarda tüketilen alkolün karmaşık görevlerin gerçekleştirmeyi ve genel performansını etkileyip etkilemediğini izleyen bir çalışma yürüttü. Çalışmada 17 erkeğin hem yer seviyesinde hem de 3.7 kilometre yükseklikte bir kadeh votka içmeleri istendi. Daha sonra zihinsel, matematik ve alet kullanım özelliklerini içeren bir takım testleri ve genel görevlerini tamamlamaları istendi. Bu çalışmayı yapan araştırmacılar “alkolün, yüksek rakımda, performans puanları üzerinde bir etkisinin olmadığını ” belirlediler.

Buzz Aldrin

Peki, uzayda hiç şarap içilmedi mi? Aslında içildi. NASA bunu bir sır olarak saklasa da, ay yüzeyinde ikinci yürüyen astronot olan Buzz Aldrin,

uzayda şarap içen ilk kişidir. Buzz Aldrin, dünyadan getirdiği bir parça ekmek ile özel bir ambalajın içinde ki şarabı içerek bu konuda tarihe geçen ilk astronot olmuştur.

Instagramda En Çok Takip Edilen 3 Şarap Hesabı.

Wine Spectator Takipçiler: 249K ( 249.000 ↑)

Wine Spectator

Instagram Hesabı: @wine_spectator

Wine Spectator, şarap ve şarap kültürüne odaklanan ve farklı şarap türlerini puanlayan, bir yaşam tarzı olarak şarabı önceleyenlerin dergisidir.

Dergi editörleri, şarapları kör tadım yaparak, 100 üzerinden puanlıyor. Wine Spectator'ın şu an ki editörleri arasında, yönetici editörü Thomas Mathews; büyük editör Harvey Steiman; kıdemli editörler James Laube, Kim Marcus, Bruce Sanderson, Tim Fish, James Molesworth, Alison Napjus ve MaryAnn Worobiec; yardımcı editör Gillian Sciaretta yer alıyor.

Wine Enthusiast Takipçiler: 176K ( 176.000 ↑)


wineenthusiast

Instagram Hesabı: @wineenthusiast

Web sitesi: www.winemag.com

Şarap Meraklılarının Dergisi ve WineMag.com web sitesi, New York, Kaliforniya, Washington, Fransa, İngiltere ve İtalya'da bulunan deneyimli editörlerden oluşan bir ekip tarafından yönetiliyor. Dünyanın en iyi şaraplarını, tüm alkollü içecek ve yeme trendlerini takip edebileceğiniz önemli bir dergi ve blog. Yılda 14 kez yayınlanan derginin dünya çapında 800.000 okuyucusu bulunuyor.

The Wine Wankers Takipçiler: 165K ( 165.000 ↑)

The Wine Wankers

Instagram Hesabı: @winewankers

Web sitesi: winewankers.com

Bu hesabı iki influencer* yönetiyor. Conrad ve Drew. Kendilerini şöyle anlatıyorlar;

“Sosyal medya aracılığıyla şarap hakkında konuşmayı seven iki şarap severiz. İkimiz de şarap dünyasını gezmek için çok zaman harcıyoruz, bu yüzden blogumuz ve sosyal medyamızın küresel bir odağı var.”

Conrad, ve Drew, aslında Sydney’li olmalarına rağmen, Stockholm, İsveç'te yaşıyorlar.

WW’ler, Twitter, Instagram, Facebook, Google+, WordPress, Tumblr ve Linkedin gibi sosyal medya uygulamaları ile 500.000’ten fazla insanın tarafından takip ediliyor.

*Sahip oldukları sosyal medya ve dijital kanalları aracılığı ile herhangi bir ürün ya da servis hakkındaki yaşadıklarını, deneyimlerini takipçileri ile paylaşmaları yoluyla tanıtım ve pazarlama aktiviteleri yapan, belirli bir topluluğu etkileme ve yönlendirme gücüne sahip kişi, kişiler ve gruplara influencer denir.

Diyetinizi Bozmayacak, Az kalorili 3 Alkollü İçecek


Truly Spiked & Sparkling

Kilo verme hedeflerinizi engellemeyecek az karbonhidratlı, az şekerli alkollü içecekler var mı? Evet var. 3 tanesini sizin için aşağıda sıralıyoruz.

1) Truly Spiked & Sparkling: 100 kalori, 2 gr karbonhidrat (1 gr şeker), % 5 alkol, glütensiz, hafif gazlı bir içecek.Sicilya Kan Portakallı, lime limonlu, narlı, yaban mersinli, çilekli ve böğürtlenli çeşitleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

​​​​Kyla Hard Kombucha..

2) Kyla Hard Kombucha: 100 kalori, 2 gr karbonhidrat (2 gr şeker),% 4,5 alkollü probiyotik bir içecek.

Kyla Hard Kombucha, canlı, aktif bakteri ve maya kültürleri içeriyor. Simbiyotik bir canlı olan scoby ile demlenmiş çayın doğal olarak fermantasyonu ile üretilmektedir. Az miktarda kafein içeren ferahlatıcı bir tat. Zencefil-Mandalinalı ve Amber Çiçeği – Lime Limonlu olarak iki çeşidi var.

Ketel One Botanical

3) Ketel One Botanical: 73 kalori, 0 gr karbonhidrat (0 gr şeker), % 30 alkol içeren votka bazlı bir içecek.

Geleneksel bakır imbiklerde damıtılıyor. Herhangi bir şeker ve/ya yapay tatlandırıcı kullanılmıyor. Doğal meyve esansı ile harmanlanmış düşük alkollü votka diyebiliriz. Ketel One Botanical’ın üç çeşidi var; Salatalık - Nane, Şeftali - Portakal Çiçeği ve Greyfurt - Gül çeşitleri ile kokteyllerde kullanılıyor.

3 Dakika Bilgileri

Whatsapp’tan takip etmek için: 0541 510 85 00 nolu telefon numarasını kaydet, “bende isterim” mesajı yolla

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page